Oslava 50 let oddílu Šíp

„Padesát šípů“, jméno, které vystihuje naši oslavu existence oddílu Šíp. V roce 2018 to bylo totiž padesát let od jeho založení. 

Díky teamu nadšenců z řad oddílu byla akce dobře naplánovaná a šlo to jako po másle. A co, že jsme zažili? Oslava začala již v dopoledních hodinách. Na náměstíčku bylo posezení, hrála hudba a všechno bylo vyzdobené. Po celou dobu si zájemci mohli projít trasu, na které určovali vedoucí podle jejich vzhledu, když byli ještě děti. Na konci je čekala sladká odměna. Dále jsme si pak mohli vyrobit tematické placky, podepsat se na veliký skautský šátek. Členové oddílu dostali nášivku na kroj. Za klubovnami byly k vyzkoušení i atrakce na lanech nebo bowling. V poledne se podával buřtguláš a polévka. A i pití bylo dost. Správná oslava by se neobešla ani bez dortu. Zahráli jsme si pár her pro radost a v závěrečné hře jsme si „založili“ vlastní oddíly. Mohli jsme si prohlédnout fotky a videa z časů dávno minulých. 

Večer byla oslava pro dospělé členy, kde nechyběl přípitek a i o srandu bylo postaráno. Venku nám atmosféru doplňovaly barevné reflektory. Zkrátka řádná afterparty.

Snad se naše veliká rodina udrží i v časech méně příznivých a i za padesát let si budeme připomínat veliké výročí. 


Milan Bauer