Tábor 2017 – Škola čar a kouzel v Bradavicích

Letošní skautský tábor proběhl ve znamení Bradavic – školy čar a kouzel ze světa Harryho Pottera a stal se synonymem pro úspěšný tábor.
Již od tématické výpravy bylo jasné, že téma letošního tábora bude bavit nejen naše nejmenší, ale i ty, kteří už delší dobu nesledují pohádky, a dokonce i naše vedoucí! Proto vzali všichni přípravu na tábor velice důsledně. A během tábora se to hned několikrát potvrdilo.
První den jsme se rozdělili do čtyř skupinek dle knižní předlohy: Nebelvír, Zmijozel, Havraspár a Mrzimor. Skupinky vycházely cca. po sedmi dětech, což se ukázalo jako ideální počet a teamy byly velice vyrovnané. Každá skupinka měla vlastní znak a tvora, který ji reprezentoval. Bodování letos proběhlo pomocí „rozplývavé skříně“, kde se body přidělovaly do zavařovacích sklenic pomocí důmyslného systému trubek a samozřejmě pomocí čar a kouzel, jak už tomu bývá.
Denní program byl letos lehce atypický, neboť kromě klasických her, sportovních a vodních aktivit a všemi oblíbeného škrábání brambor se ještě večer vedla výuka kouzelnických předmětů, jako byla sebeobrana pomocí kouzel, létaní na koštěti, historie nebo jasnovidectví. Zkušenosti nabyté při těchto hodinách se pak zúročili při závěrečných zkouškách NKÚ (náležitá kouzelnická úroveň).
Náš cíl bylo po celý tábor vzdělávat se v kouzelných praktikách a porazit černokněžníka Voldemorta, což se nám nakonec povedlo, za pomoci Albuse Brumbála, ředitele školy.
Jako každý rok se držely hlídky a služby v kuchyni. Proběhl také slibový oheň, kde naši mladší skautští bratři a sestry převzali pochodně vlčat, světlušek, skautů a skautek. A samozřejmě v půlce tábora a na konci byly velké ohně plné zpěvu a scének.
Letošní tábor se stal jedním z těch nejlepších za poslední dobu, a to i vzhledem k precizní přípravě našich vedoucích. Dobře odvedená práce! Děkujeme!!!


Mylan