Výprava na Kotel

Na naší skoro jarní výpravě jsme se sešli brzy ráno v počtu 17 členů. Nejvíce, jako již tradičně, bylo Ježků a to celkem 10 odvážlivců, kteří se nebáli nástrah výpravy, následně 3 Lišky, 3 Vedoucí a 1 Jelen.

Výprava nám začala brzy ráno na nádraží, odkud jsme se vydali vlakem do Kamenného újezdu u Rokycan. Kvůli výluce jsme museli v Rokycanech přestoupit na autobus, ale to nás nezastavilo. Když jsme dorazili do Kamenného újezdu, vypravili jsme se vstříc našemu prvnímu cíli, kterým byla rozhledna Kotel. Na samotný kopec se všichni vydrápali vcelku rychle, a protože počasí nám přálo a nepršelo, výhled nebyl vůbec špatný.

Na kopci pod rozhlednou jsme, sestavili oddílový znak, který můžete z rozhledny uvidět (pokud ho někdo nerozboural), poté jsme si dali menší sváču a zahráli jsme si hru. Po hře a sváče jsme se vydali vstříc cestě do Rokycan za naším druhým cílem, kterým nebylo nic jiného než zdejší vyhlášená cukrárna. Cestou, která nám příjemně utíkala, jsme si zahráli mnoho suprových her, dali jsme si oběd a dokonce jsme i navštívili dětské hřiště. Ačkoliv na konci cesty na některých byla únava už lehce znát, odměna v podobě hory zákusků v cukrárně byla zaslouženou satisfakcí. Po příjemně strávené chvíli v cukrárně, jsme si ještě prohlédli Rokycanské náměstí a zahráli si pořádně bojovou hru. Nakonec jsme se vydali zpátky na nádraží, ze kterého jsme si to již veselí a plní zážitků frčeli zpátky do Plzně.


Pavel